Directeur, oprichter BEAUVICTOIRE Thuiszorg
(D.I.S.) Stephanie Timmerman-Hongerbron

Welkom op mijn website en in de wereld die zorg heet

Mijn naam is Stephanie Timmerman, geboren en getogen Rotterdamse, echtgenote en moeder van 3 volwassen kinderen. Tevens schrijfster van onderstaande tekst welke eveneens zal verschijnen in mijn toekomstige boek.

Hoe het allemaal begon..

Ik ben een duizendpoot met meerdere ambities en begon eind jaren ’90 naast mijn kantoorbaan, kort na het volgen van diverse opleidingen en trainingen in de health beauty & wellnessbranche, deels als ZZP’er te werken. Na enige jaren een praktijk aan huis gehad te hebben, schreef ik mij medio 2000 officieel in bij de KvK en werd full time ZZP’er. Op gezette tijden werkte ik in diverse verpleeghuizen en zorginstellingen als medisch pedicure en schoonheidsspecialist.

Na mijn opleiding tot Schoonheidsspecialist, trok ook de medische zorg mijn aandacht.

Met name de chirurgie, medische-, en cosmetische behandelingen op huid-, en lichaamsgebied. Ik volgde diverse trainingen in klinieken en werd door enkelen benaderd voor een samenwerking. Daarnaast maakte ik mij sterk voor de verzorging en behandeling van de donkere huid m/v omdat hier weinig tot geen bekendheid over was. Ik zocht contact met dermatoloog; dr. Hamerlinck en wij werkten enige tijd samen.

Toen in 2005 de oproep kwam vanuit de ANBOS (de brancheorganisatie, belangenbehartiger van gediplomeerde schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten in Nederland) voor een voorzitter en/of secretaris om Noord Holland te vertegenwoordigen, twijfelde ik geen moment en gaf mij op als kandidaat. Ik werd 2 jaar verkozen tot voorzitter én secretaris. Hierdoor werd mijn interesse aangewakkerd om les te geven aan toekomstige collega’s. Na een opleiding bij de toenmalige KOC, werd ik in 2008 Erkend Leerbedrijf en betrok een pand om al mijn behandelingen te kunnen geven aan m/v en stagiaires op te leiden voor de beauty branche. Dit ging met vallen en opstaan omdat ook de economische crisis haar intrede deed. Na enige strijd, innovatie en een total make-over, kreeg mijn bedrijf een nieuwe (Franse naam). Van BELLE VICTOIRE (MOOIE OVERWINNING) maakte ik in “BEAU VICTOIRE. In Beau zat ook de term ‘beauty’ verwerkt én het moest een plek zijn waar zowel mannen als vrouwen zich prettig zouden voelen. Enige jaren later volgde een naam uitbreiding na de introductie van een privé sauna e.a. wellness behandelingen. BEAU VICTOIRE Health Beauty & Wellness center was geboren en trok hiermee ook de aandacht van diverse bedrijven die allemaal iets van mij wilden. Van TV programma’s tot advertenties in kleine en grote bladen, magazines en kranten. Mijn laatste grote commercial van het lifestyle programma: Altijd jong van medio 2017 is via deze link nog te bekijken: Zie de link

BEAU VICTOIRE THUISZORG

In 2011/’12 maakte ik een deels carrière switch daar de ‘bonnen industrie’ haar intrede nam en mensen vaak voor een dubbeltje op de eerste rang wilden zitten. Ik ging en ga nog steeds voor kwaliteit waardoor menigeen zijn/haar heil elders zocht voor een volgens hen goedkopere behandeling. Op advies van bekenden van mij, die reeds werkzaam waren in de zorg, werd ik gevraagd of dit niet ook iets voor mij was. Ik had per slot van rekening als schoonheidsspecialist en medisch pedicure al jaren affiniteit met het verzorgen van ouderen in het verpleeghuis. Ik ergerde mij destijds regelmatig aan de hoge werkdruk op de werkvloer in verpleeg-, en verzorgingshuizen. De medewerkers liepen vaak op hun tandvlees waardoor ik soms mijn pedicure werkzaamheden staakte en een bewoner naar het toilet begeleide. Eén keer heb ik zelfs 2 slaande bewoners uit elkaar moeten halen omdat ik alleen in een ruimte zat met bewoners en er nergens een medewerker te bekennen was.

Als dochter van een dominee die in 1973 Stichting Hulp In Nood oprichtte in Rotterdam, waar onder andere zieken en verslaafden werden verzorgd en opgevangen, kreeg ik al van jongs af aan met de zorg voor hulpbehoevenden te maken. Mensen kwamen gewoon aanbellen en om brood vragen of geld voor een strippenkaart om met de tram of bus te kunnen reizen. Als tiener hielp ik diverse keren mee, deed boodschappen en maakte wel eens schoon bij oudere mensen. Daarom werd mijn interesse definitief gewekt na de bijzondere uitspraak van mijn vader toen het wat minder ging in mijn branche. Hij zei; als het tij keert, moet je de bakens verzetten. Praat met degenen die al in de zorg werken. Ik realiseerde mij dat er al genoeg mensen werkzaam waren in de health, beauty & wellness branche terwijl ze in de zorg mensen te kort kwamen. Ik dacht bij mezelf waarom niet, voor deze mensen kan ik écht iets betekenen, daar hebben ze mij harder nodig. Ik begon aan mijn basisopleiding tot Helpende plus, werkte en studeerde verder totdat ik ook geslaagd was voor de opleiding Verzorgende IG.

Medio 2013 richtte ik mijn 2e bedrijf op: BEAU VICTOIRE Thuiszorg en ging als ZZP’ er in de zorg aan de slag en werd voor div. werkzaamheden ingehuurd. Van PG (Psychogeriatrie),begeleid wonen, wijkzorg, 24-uurs/palliatieve zorg tot ziekenhuis en ANW’er (nachthoofd) in een verpleeghuis. Tijdens mijn palliatieve nachtzorg werd een enkele keer een beroep gedaan op mijn vader om een (laatste) gebed te doen voor een terminale patiënt of om even te praten zodat de patiënt weer wat rust kreeg. Dat werd als zeer bijzonder ervaren, een dominee die je begin van de nacht of midden in de nacht kunt bellen! Deze discipline heb ik overgenomen en verleen sinds enkele jaren, naast mijn werk in de palliatieve zorg, pastorale zorg in de breedste zin aan een ieder die daar behoefte aan heeft.

In 2016 begon ik aan de opleiding Verpleegkunde, begeleidde stagiaires en kreeg later als stage begeleider en praktijkopleider enkele leerlingen voor niveau 2/3 onder mijn hoede. Ondertussen werkte ik losse diensten als nachtzuster in diverse ziekenhuizen (AVL, OLVG, Westfries Gasthuis) om meer ervaring op te doen. Helaas is mijn vader -hij werd in Rotterdam ‘Meneer de Dominee’ genoemd- tijdens mijn opleiding tot Verpleegkundige in de afrondende fase in 2017 overleden. Ik ben hem voor eeuwig dankbaar dat ik dankzij hem de liefde voor de zorg heb omarmd!

Door COVID-19, de lockdown en alle perikelen eromheen, heb ik per 1 mei 2020 met pijn in het hart mijn 1e bedrijf na ruim 20 jaar definitief moeten sluiten en heb ik het pand verlaten aan de Stuyvesantstraat. Ik kreeg nu wel meer armslag en kon mij voor de volle 100% richten op de zorg. Tijdens de lockdown waren wij als Covid Verpleegkundigen zeer hard nodig op diverse locaties in binnen en buitenland. Helaas is covid nog niet uitgebannen en moeten wij alert blijven. In de zorg sta je machteloos als een leven door je handen glipt en ben je dankbaar als je een leven hebt kunnen redden!

 

Vrijwilligerswerk/Mantelzorg

Ik ben een Christen en respecteer mensen die een ander geloof hebben. Wij zijn allemaal mensen geschapen door God en horen voor elkaar klaar te staan. Het zit in mijn DNA en dat betekent voor mij soms een stukje verder gaan dan zorg alleen. Als mensen daar om vragen of als ik zelf het gevoel heb dat ze behoefte hebben aan een luisterend oor, dan stuur ik een appje, bel of doe een (zieken)huis of hospice bezoek in mijn vrije tijd. Indien gewenst zal ik met de patiënt/cliënt bidden en zo nodig pastorale zorg verlenen. Een enkele keer eet ik een hapje mee voor de gezelligheid als een ‘eenzame’ oudere daar om vraagt. En dat kan soms ook een oudere alleenstaande familielid zijn.

Ik hou van muziek, zing regelmatig in de kerk en bij de kinderdienst (zondagschool) en vind het fijn als mensen genieten van muziek. Nóg mooier als zij zelf een deuntje kunnen zingen of spelen. Hieronder bezocht ik een samenkomst van het Leger Des Heils in Amsterdam op een vrijdagmorgen. Samen met mevr. Lawalata(tante Sonja) speelde ik op de gitaar en zongen wij liedjes in het Nederlands, Engels, Surinaams en Indonesisch. Tante Sonja is een 84-jarige kordate dame die elke zondag van Amsterdam naar Haarlem komt met de tram en trein om de kerkdienst te bezoeken aan de Paul Krugerkade 6 in Wijkcentrum de Fjord in Haarlem Noord. Sinds juli jl. wordt zij opgehaald en terug gebracht met een taxibusje van de gemeente Amsterdam.

  

Mijn motto is: Carpe Diem (pluk de dag), vier het leven, omring je met positieve mensen om je heen en tel je zegeningen!

Lieve groet,

Zuster Stephanie Timmerman
Hongerbron-Homoet

Bedrijfsgegevens

KVK: 34134082

BIG: 59925333230

beauvictoirethuiszorg@gmail.com

(+31) 626486913